Автор: Калина Андролова, БНР Следвайте Гласове в ТелеграмКакво постигнаха ПП/ДБ с реформата,

...
Автор: Калина Андролова, БНР Следвайте Гласове в ТелеграмКакво постигнаха ПП/ДБ с реформата,
Коментари Харесай

Калина Андролова: ПП-ДБ правят опит да прочистят службите за целите на корпоративното задкулисие и под глобалистки диктат

Автор: Калина Андролова, БНР Следвайте " Гласове " в Телеграм

Какво реализираха ПП/ДБ с промяната, която ограничи пълномощията на президента, в това число в избора на министър председател! Отговорът е нищо. След водевила с Конституцията, след стъкмистиката в бюджета и източването на енергетиката, след разгромяването на публичния снабдител на газ за да подхраним процъфтяваща съветска газова олигархия у нас, ПП/ДБ ни дават обещание да хаотизират и службите с аргумента, че ги реформират. И даже слагат ултиматуми пред гласоподавателите, че в случай че не гласоподават за тях, нямало да има промени. 

ПП/ДБ желаят непременно да орежат пълномощията на президента и в назначението на ръководители на службите. Без да си дават сметка, че споделената отговорност във връзка с службите сред президент, Министерски съвет и парламент е здравословна за страната. Това е разграничена власт, която защищава страната от ексцесии и злоупотреби от инцидентно появили се политически хищници. 

Военното разузнаване на България е основано през 1891 година след Освобождението на България. И не са ПП/ДБ тези, които ще унищожават първата специфична работа, обвързвана със сигурността на българската страна. Куклите на глобалистите желаят обединение на военното и така наречен „ цивилно “ разузнаване в обща конструкция. Ясно е, че тази конструкция ще е по-лесна за продупчване и по-удобна за навигация извън. Но когато ПП/ДБ приказват за промяна в службите, става дума за ползите на непознат фактор в областта на сигурността. Защото под промяна ПП/ДБ схващат да назначат хора, които ще бъдат със същия нрав като тях и със същите задължения към тези, които курират изкъсо ПП/ДБ. Дори и в съюзи като НАТО и Европейски Съюз връзките сред специфичните служби са на правилото на бартера. 

Не можем да чакаме, че дадена световна мощна работа въпреки и съюзническа ще ни „ осинови “, ще ни дава информация за всички закани и ще работи за нашата теория за сигурност. Информация, за която те са заплатили, за която те са готвили фрагменти и която са получили, тъй като са изграждали високотехнологични запаси и комплицирани човешки мрежи. За да получаваме продан, ние също би трябвало да даваме информация. Така че в случай че нашите служби са хронично недофинансирани, те ще имат невисок коефициент на потребно деяние, което ще обосновава натиска на съдружниците ни да ги употребяват в качеството им повече на инструмент, в сравнение с същински сътрудници. 

Затова, в случай че ПП/ДБ в действителност желаят да създадат нещо положително за българските служби, то това е да упорстват за увеличение на финансирането им, а не за усвояването им за дилемите на глобалистката теория и преподчиняването им. Но да чакаме умни и създателни дейности от ПП/ДБ в региона на сигурността е нонсенс. 

Предвид неравностойното състояние на България по отношение на фактора, който претендира за световна надмощие, нашите контраразузнавателни служби мъчно могат да си разрешат да реагират на неидентифицирани закани, които идват по линия на съюзнците. А не постоянно ползите на съдружниците ни са идентични или съвместими с българските национални ползи. Тоест ние сме дали опция нашите сътрудници да работят на българска територия както си пожелаят и по тази причина сме очевидци на бързослучващи се планове но Политическа партия, които бяха извозени на вълната на жълтопаветен прелом благодарение на американското посолство, корпоративното задкулисие, НПО-мрежите и спонсорираните медии. И все пак това на кукловодите не им е задоволително.

Кирил Петков се възмути скоро, че непознатите служби ни казвали кой е разузнавач вкъщи, визирайки службите на Северна Македония, като даде образец за какво нашите служби би трябвало да се реформират най-сетне. Първо, кой е разузнавач на българска територия може да дефинира единствено българското контраразузнаване! Защото шпионинът за гърците, турците, северномакедонците или сърбите на българска територия може да не е разузнавач за българите. 

Може с този човек българското контраразузнаване да има някакви връзки, които не са известни на непознатото разузнаване, и индивидът, избран за разузнавач извън, в действителност да работи за българската национална сигурност. Не може непозната разследваща работа да споделя на нашите служби кой е разузнавач на нашата лична територия. Това е предписание! Част от джихадистите в Западна Европа са свързани с локалното контраразузнаване и са тяхна агентура. И по тази причина постоянно когато подобен „ разузнавач “ бива хванат от партньорска работа, по служебни канали и по линия на обмена се освобождава. 

Но казусът със северномакедонското разузнаване има други цели. През сходни проби се вижда по какъв начин непознати централи вземат на ръчно ръководство българските специфични служби, предизвикат реактивност, основават тенденциозен скандал и подкрепят креатури като Политическа партия в посоката им към промяна. И тук въобще не става въпрос да се прави оценка равнището на българското контраразузнаване. Но Кирил Петков мъчно може да схване проблеми, идващи от неговите политически основатели. 

Глобалистите поначало гледат на специфичните служби на всички страни неблагоприятно, като на спънка по пътя за разглобяване на националната власт. Защото службите са структури, които се борят против разпадането на националната тъкан. Затова там, където е допустимо, се оказва оптимален напън за разграждането на службите до комфортен канал за съюзническа навигация, нищо повече.

Неидентифицираните закани като обект на активността на нашите служби стават от ден на ден. И част от тях идват непосредствено от политическата власт, какъвто е казусът с Политическа партия. В този смисъл натискът по линия на глобалистката теория за промяна в службите е понятен и по едно и също време с това – рисков. Не може да реформират службите тъкмо тези, които са спуснати като кукли за безразсъдни дейности във връзка с страната! Защото промяната също се възнамерява в този порядък. Българските служби би трябвало да се укрепват в разследващ и контраразузнавателен проект, а това значи кадрово подсилване и увеличение на финансирането, а не промени, подадени от ПП/ДБ за задачите на корпоративното задкулисие и под глобалистки диктат. 

Често във връзка с службите се употребява и думата „ пречистване “. Българските служби се състоят от млади фрагменти, 98% набрани след 1989 година От кого ще се чистят службите?! От тези, които са формирали към този момент стабилен двайсетгодишен професионален опит ли?! След 30 години пречистване и промени да се приказва още веднъж за пречистване и промени е много съмнително. Когато обаче хората, които желаят да господстват, са некомпетентни, към тях незабавно се появяват заинтригувани, които стартират ловко да ги манипулират. А във връзка с Политическа партия операцията извън е във очевидно тежка форма. 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР